English-Chinese/Acupuncture

From Wikiversity
Jump to navigation Jump to search

Loupe light.svg

Acupuncture is an ancient kind of medical treatment developed in China about 5000 years ago. Thin metal needles are pushed into the body at certain places called "acupuncture points". It is a form of alternative medicine, and a key part of traditional Chinese medicine (TCM). It uses the Chinese philosophy of yin and yang.

针灸 是 大约 5000 年 前 在 中国 发展 起来 的 一 种 古老 的 医疗 方法。在 称为 “针灸 穴位” 的 某些 地方,细 金属 针 被 推入 体内。它 是 一 种 替代 医学,是 中医(TCM)的 重要 组成 部分。它 运用 中国 的 阴阳 哲学。